R:0 G:166 B:147
C:78 M:4 Y:50 K:3
HEX: #00A693
R:200 G:29 B:17
C:2 M:93 Y:100 K:10
HEX: #C81D11






طراحی لوگو (نشانه) سایت پرشین لوگوتایپ
سایت پرشین لوگوتایپ Persian Logotype به طور تخصصی در زمینه طراحی نشانه (لوگو) و نشانه نوشته (لوگوتایپ) فارسی فعالیت می کند. کار با حروف فارسی و طراحی آثاری با تکیه بر هویت و قدرت بی نظیر خط فارسی با رویکردی مبتنی بر کاربرد و نیاز روز خط مشی اصلی این سایت است و ارتقای سطح کیفی نشانه های فارسی و خلق آثار بدیع و زیبا در این زمینه به منظور افزایش وسعت و کیفیت در انتخاب سفارش دهنده را هدف خود قرار داده است.
در طراحی این نشانه که روح فارسی و ایرانی در ابتدا و در نگاه اول در کالبد آن، چشم را نوازش دهد، از المان هایی مرتبط با موضوع فعالیت و ریشه دار در هویت و فرهنگ غنی پارسی استفاده شده است. موارد لحاظ شده در طراحی این نشانه به شرح زیر است:
1-قلم نی
یگانه ابزار ابداع و نگارش خطوط، در هنر خوشنویسی اسلامی(عربی و فارسی) است. هنری غنی، برای بیان مفاهیمی غنی که کشش قلم نی بر کاغذ و صریر موسیقیایی آن، همچنان که بازگوی آنهاست، نوای نی نیز در فرهنگ و ادبیات ما حکایت ها و اسراری دارد. آنجا که جلال الدین محمد بلخی معروف به مولوی می سراید:
…بشنو از نی چون حکایت می کند…
…نی حدیث راه پرخون می کند قصه های عشق مجنون می کند…
…آتش است این بانگ نای و نیست باد هرکه این آتش ندارد نیست باد…

قابل ذکر است که فاق یا شیار، شکافی است که در سر قلم نی(اصطلاحا میان وحشی و انسی) ایجاد می کنند تا مرکب راحت و یکنواخت بر کاغذ منتقل شود. و این مورد نیز در طراحی فرم سر قلم نی لحاظ گردیده است.
2-نقطه
نقطه از سه جهت دارای اهمیت می باشد؛ اول این که نقطه خود از نشانه ها و علائم نگارشی محسوب می شود که در واقع به نوعی زبان و لحن نوشتار را برای درک و دریافت صحیح خواننده شکل می دهند.
دوم این که اولین عنصر بصری در مبانی هنرهای تجسمی نقطه است و باقی عناصر از نقطه و حرکت آن شکل می گیرند.
و سومین و مهم ترین وجه این است که از نقطه در خوشنویسی به عنوان مقیاس و واحد تناسبات حروف، استفاده می کنند یعنی طول و عرض حروف، میزان کشیدگی ها و… با نقطه تعیین می شود، همچنان که رعایت تناسبات و اصول گریدبندی، از شروط لازم برای طراحی نشانه و خصوصا نشانه نوشته می باشد.


3-خط نستعلیق
خط نستعلیق شناسنامه و نماد هنر ایرانی محسوب شده و به اعتبار تناسب دقیق در دور و سطح آن و نیز به لحاظ جمال شناسی به عروس خطوط اسلامی شهرت دارد. پیوند خط نستعلیق با ادبیات فارسی به گونه ای است که هرگاه واژه ادبیات فارسی شنیده شود، ناخودآگاه تصاویری از خط نستعلیق و آثار ادبی نوشته شده با آن در ذهن متبلور می شود. در طراحی نشانه سایت پرشین لوگوتایپ از نقطه و حرف «واو» خط نستعلیق به صورت مستقیم استفاده شده و حرف «الف» نیز در فرم کلی و خصوصا سرک آن روحیه نستعلیق خود را حفظ کرده است.

4-گل شاه عباسی
استفاده از حرف “واو” نستعلیق و در کنارش حرف “الف” به صورت متعاکس و قرینه، همراه با فرم سر قلم نی، شکل ساده شده ای از گل شاه عباسی را به نمایش گذاشته اند. نقش معروفی که در طرح های فرش، کاشی، تذهیب و دیگر هنرهای اصیل ایرانی بکار رفته و تداعی کننده زیبایی، اصالت و فرهنگ ایرانی است.
5-خط توأمان یا متعاکس
که به نام های مثنی، برگردان و آینه ای(در ترکی) نیز شهرت دارد، از شیوه های تزئینی و تفننی خطاطی بوده است بدین روش که کلمه یا عبارتی را به صورت دوتایی و قرینه هم، در ترکیبی زیبا و چشم نواز، به انواع خطوط کوفی، ثلث، نسخ، نستعلیق، محقق و… می نوشته اند و گاهی هم آن را به هیئت اشکال هندسی، گیاهان و یا سایر موجودات و اشیاء در می آورده اند.

6-حرف “نون” و دلالت های آن
نقطه موجود در دلِ سرِ قلم نی، علاوه بر اینکه تداعی حرف “نون”، اختصار کلمه نشانه نوشته را می کند، به همراه حرف “و” و “الف” قبل خود، دلالت بر آیه یکم سوره مبارکه قلم دارد و جدایی از اینکه اشاره بر عجین بودن خطاطی و خوشنویسی اسلامی با کلام نورانی و الهی دارد، یادآور این مهم است که اگر قلمی حرکت می کند و نقشی می آفریند، همه از فضل و رحمت حضرت باری تعالی است.
ن وَالْقَلَمِ وَمَا يَسْطُرُونَ (ن و قسم به قلم و آن چه خواهند نگاشت.)
نون از حروف مقطعه قرآن است که طبق آنچه در تفاسیر آمده، حروف مقطعه نشانه های اختصاری یا رمزهایی از نام ها و صفات الهی هستند.
علامه طباطبایی در تفسیر المیزان جلد 19 صفحه 630 می آورد:
… اصبغ بن نباته از امیرالمؤمنین (علیه السلام) روایت کرده که در تفسیر آیه «ن و القلم و ما یسطرون» فرمود: منظور از قلم، قلمى است از نور و کتابى از نور که در لوح محفوظ قرار دارد و مقربین درگاه خدا شاهد آنند…
در تفسیر نور نیز آمده است:
سوگند به قلم، نشانه فرهنگ و تمدن است، تکیه بر قلم تکیه بر سند و استدلال است. قلم تجربه قرن ها را به هم منتقل می کند و فرهنگ ها را رشد می دهد. افراد را با قلم می توان خواب یا بیدار کرد…
7- نور و شعله آتش
در فضای بیاض یا سفید (یا در اصطلاح گرافیک فضای منفی) داخل سر قلم نی، شعله شمعی نمایان است که با توجه به تفسیر آیه «ن و القلم و ما یسطرون» و جنس نور بودن قلم، با آن قرابت معنایی دارد. همچنین فرم کلی نشانه علاوه بر اینکه تداعی گل اسلیمی می کند به فرم شعله آتش نیز شباهت دارد که همانطور که در توضیحات قلم نی اشاره شد، شعله نیز مفهوم و معنایی پرکاربرد در ادبیات کهن پارسی دارد و با “نی” تجانس معنایی دارد مانند آنجایی که جلال الدین محمد بلخی می سراید: آتش است این بانگ نای و نیست باد… هر که این آتش ندارد نیست باد…

رنگ های بکار رفته در طراحی نشانه سایت پرشین لوگوتایپ
در طراحی این نشانه از رنگ های ایرانی استفاده شده است. رنگ هایی که استفاده از آن ها در فرهنگ و هنر ایرانی پر کاربرد بوده و نام آن ها در دنیا به نام ایرانیان به ثبت رسیده است. ضمن اینکه در انتخاب آن ها شباهت با ترکیب رنگ پرچم ایران نیز در نظر گرفته شده است.
سبز ایرانی (Persian Green)
R:0 G:166 B:147
C:78 M:4 Y:50 K:3
HEX: #00A693
رنگ فیروزه ای که در دنیا با نام Persian Green یا سبز ایرانی شناخته می شود، در فرهنگ و تاریخ هنر ایران از اهمیت والایی برخوردار است. این رنگ در معماری (کاشی کاری بناها) جایگاه ویژه ای داشته و بیشتر گنبدهای مساجد و آرامگاه ها با این رنگ عجین هستند همچنان که اصفهان را شهر گنبدهای فیروزه ای نامیده اند. همچنین در آثار نقاشی، مینیاتور، تذهیب، تزئینات روی سفال، موزاییک، کاشی کاری، میناکاری، منسوجات و زیورآلات این رنگ به وفور بکار رفته است. رنگ فیروزه ای از لحاظ روانشناختی؛ پاکی، خلوص و الوهیت را القا می کند.
قرمز ایرانی (Persian Red)
R:200 G:29 B:17
C:2 M:93 Y:100 K:10
HEX: #C81D11
رنگی که تحت عنوان Persian Red یا قرمز ایرانی در سال 1897 میلادی به ثبت رسیده است، رنگ نارنجی متمایل به قرمزی همرنگ خاک و دانه های رنگی موجود در خلیج فارس و خاک سرخ جزیره های آن است که از ترکیبات سیلیکات آهن و آلومینیوم همراه با منگنز ساخته شده اند. این رنگ با رنگ قلم نی مرغوب برای خوشنویسی نیز شباهت دارد. ضمن اینکه رنگ قرمز از رنگهای پر استفاده درفرشهای ایرانیست که از گیاهی به نام روناس استخراج می شود.
دیدگاه
شنیدن دیدگاهها و انتقادات شما برای ما ارزشمند است.