امروزه تقریبا به هر سو و هر وسیلهای که می نگرید متوجه حضور نشانهها یا تصاویر کوچکی بر روی هر کدام خواهید شد که گویا بدون صدا با شما صحبت کرده، خودش را معرفی میکند و میگوید که کیست و چه کاری انجام میدهد. مثل شخصی که نمایندگی از جایی دارد. یا برای اولین بار است که با او آشنا میشوید و یا اینکه آشناست و سعی دارد وجود خودش را دوباره به شما یادآوری کند.
در دنیای امروز به این تصویر نماینده و سخنگو، نشانه یا لوگو میگوییم. با ما همراه باشید تا در مورد لوگو، اهمیت آن و هر آن چه باید در مورد لوگو بدانید به بحث و بررسی بپردازیم.
تعریف نشانه در معنای عام و اهمیت آن در ارتباط
به طور کلی واژه نشان یا نشانه به هر چیز محسوسی گفته میشود که به چیز دیگری اشاره کرده و خبری از آن میدهد. مانند گرمای پیشانی که نشانه تب است یا استشمام یک رایحه که از وجود گل، غذا و… خبر میدهد. نشانهها در ارتباطات اهمیت و جایگاه ویژه دارند و روابط انسانی نیز بر نشانهها و استفاده از آن تکیه دارد. از حالات مختلف چهره مانند اخم، لبخند، تعجب و… گرفته تا حالات مختلف بدن از نشسته تا ایستاده و یا نوع لحن صحبت و شدت صدا و… هر کدام نشانه چیزی بوده و حاوی پیامی هستند که استفاده درست و بجا از آنها به ارتباط صحیح و انتقال درست پیام کمک بسیاری میکند.
در تعریف دیگر باید گفت که نشانهها نوعی ابزار برای ارتباط هستند. برخی از نشانهها بصری بوده یعنی از طریق دیدن آنها را درک کرده و ارتباط برقرار میکنیم. مانند رنگ زرد چهره که نشان از بیماری دارد. علاوه بر این برخی از نشانهها نیز ایجاد هویت میکنند. مانند امضا و اثر انگشت که از وجود و هویت فردی خبر میدهد.
لوگو یا آرم و یا نشانه چیست و چرا به آن نیاز داریم؟
لوگو (Logo) که در فارسی به آن نشانه گفته میشود و در اصطلاح رایج عامه به آن آرم نیز میگویند نوعی نشانه دیداری است که مختص یک سازمان، شرکت، کسب و کار یا فعالیتهای مختلف تجاری، اقتصادی، فرهنگی، سیاسی، مذهبی و… و محصولات، خدمات، شعارها و آموزههایشان، طراحی شده است تا معرف آنها بوده و برایشان هویتی خاص ایجاد کند و بیننده، مخاطب و مشتریان خود را هدف قرار داده و با آنها ارتباط برقرار نماید.
همان گونه که هر فردی دارای چهره و شکل ظاهری مختص به خود است و بدان شناخته میشود، لوگوها یا نشانهها نیز برای صاحبان خود همین نقش را ایفا میکنند. تمامی شرکتها، سازمانها و فعالیتهای مختلف ذکر شده در هر کجای دنیا که باشند نیازمند لوگو و نشانهای برای خود هستند تا به کمک آن به سرعت شناخته شوند و بدون رد و بدل شدن کلامی بتوانند هویت خود را برای مخاطب آشکار سازند. به همین دلیل آن چه که هر سازمان یا ارائه دهنده محصول در نخستین گام پس از تاسیس یا ظهور خود برای ارتباط با مخاطبانش بدان نیاز دارد، طراحی لوگو یا طراحی آرم و نشانه است.
اهمیت طراحی لوگو و دلایل استفاده از آن
اجازه دهید موضوع را با مثالی سادهتر بیان کنیم. فرض کنید شما فردی هستید که در رشتهای خاص بهترین تحصیلات و دانش را به دست آوردهاید و علاوه بر آن در کنارش تجربه و مهارت خیلی خوبی هم کسب کردهاید. در واقع شما یک متخصص حرفهای هستید که لایق کار در بهترین شرکت مربوطه با دستمزد بالا هستید و برای مصاحبه در آن شرکت دعوت میشوید. میتوانید تصور کنید که اگر با یک پیژامه و لباس راحتی خانه، یک جفت دمپایی و موهایی نامرتب و اصلاح نشده در آنجا حاضر شوید، چه میشود؟
بله! اگرچه نه همین لباس زیباست نشان آدمیت، ولی در آن لحظه و شرایط قطعا شما و هیچ یک از تواناییهای شما دیده نخواهد شد و در حالت خوشبینانه با حفظ احترام به بیرون هدایت خواهید شد!
۱-لوگو، لباسی که بر تن برند خود میکنید.
به بیانی دیگر تواناییها و تخصص شما، محصول شما بوده که با بدترین لباس و شکل ممکن آن را ارائه کردهاید. حال فرقی نمی کند که این محصول چه باشد، از نوع محتوا، آموزش، صنعتی، مواد غذایی و… هر چه باشد جایگاه خود را پیدا نخواهد کرد.
طراحی گرافیک حرفهای، لباسی برازنده و جذاب بر تن محصول شما خواهد کرد و بخش اصلی و پایهای این لباس که همه چیز باید با آن ست شده و تطابق یابد، طراحی لوگو خواهد بود. پایه به معنای دقیق کلمه مورد نظر است. آیا می توان خانهای را بدون زیرساخت و ستونی بنا کرد؟
بنابرین بیشترین زمان و اهمیت باید به طراحی لوگو اختصاص یافته و پس از آن سایر اقلام مانند کارت ویزیت، اوراق اداری، بروشور و… طراحی شود.
پس هرچه لوگوی حرفهایتر و قویتری داشته باشید، بهتر دیده خواهید شد.
۲-اولین ارتباط، مهمترین ارتباط است.
ثابت شده است که هر یک از ما در مواجهه با هر پدیده یا چیز جدیدی، اولین تصویری که از آن دریافت میکنیم، ساختار اصلی درک ما از آن پدیده را رقم خواهد زد و آن تصویر ماندگارترین تصویر در ذهن ما خواهد بود. همین طور که اولین ملاقات در روابط انسانی، قریب به اتفاق تعیین کننده نوع و یا ادامه رابطه است، مانند حضور در یک مصاحبه کاری یا قرار خواستگاری. اولین تولید کننده پفک در ایران، نام برندش به عنوان اسم محصول ثبت و ماندگار شد!
پس بهتر است ثبت اولین تصویر و درک از برند خود را در ذهن مخاطبتان به دست لوگویی بیکیفیت، مبتدی و ارزان نسپارید.
۳-تاثیر زیاد شکلها و رنگها در سرعت تشخیص و به ذهن سپاری
فرض کنید مشغول رانندگی هستید. برای پیدا کردن مسیر، نگاهتان هم به نقشه در دستتان و هم به علائم و تابلوهای راهنمایی است. یک لحظه تصور کنید که تمامی علایم و اشکال و رنگها از نقشه و خیابان حذف شده و فقط نوشته بماند…! بله! سرعت عمل ذهن شما در پیدا کردن و دنبال کردن موارد به شکل چشمگیری پایین خواهد آمد. این امر به دلیل تاثیر خاص اشکال (یا تصاویر) و رنگها روی مغز است که در نتیجه موجب سرعت در تشخیص و به ذهن سپاری میشود. و البته که طراحی یک لوگوی خوب و حرفهای این مزیت را برای محصولتان به ارمغان میآورد.
۴-جلب اعتماد بیشتر
تجربه و البته آمار نشان میدهد که داشتن یک لوگوی خوب و حرفهای که استانداردهای لازم را دارا باشد، موجب اعتماد بیشتر مخاطب شده و در فضای رقابتی بازار نیز ارتباطات تجاری موفقتری را فراهم میآورد.
ویژگیهای طراحی لوگوی حرفهای و موفق
طراحی هر لوگو یا نشانه نیازمند رعایت مواردی است که باعث افزایش قدرت بصری طرح شده و در نتیجه بالاترین میزان تاثیرگذاری و نفوذ را در ذهن مخاطب ایجاد میکند که به آن ها اصول طراحی لوگو گویند. این موارد به شرح زیر میباشند:
1- سادگی لوگو
منظور از ساده بودن لوگو این است که تصویر باید تا بیشترین حد ممکن ساده و خلاصه شده و به جایی برسد که دیگر چیزی برای کم کردن از طرح نباشد و در عین حالی که از کمترین عناصر تصویری در طرح استفاده میشود، موضوع باز هم برای مخاطب قابل تشخیص باشد. تصویر زیر شیری را نشان میدهد که از راست به چپ به سادهترین فرم خود نزدیک شده است.

2- گزیده گویی لوگو
- کم گوی و گزیده گوی چون در
- قَلَّ وَ دَلَّ
- Less is more (کمترین بیشترین است)
اینها عباراتی در فرهنگها و زبانهای متفاوت اما با مضمونی مشترک هستند که همگی تاکید بر گزیدهگویی و پرهیز از زیادهگویی دارند. تصاویر نیز به مانند حروف عمل میکنند. یک لگوی شلوغ و پر از تصاویر مختلف مانند شخص حرافی است که تاثیر پیام اصلی خود را در ازدیاد بکارگیری از واژگان، جملات و توصیفات اضافی، کمرنگ و کمرنگتر خواهد کرد.
البته سادگی و گزیده گویی ارتباطی تنگاتنگ و موثر بر هم داشته و دارای رابطه متقابل هستند. یعنی رعایت هر کدام مستلزم رعایت دیگری است.
قاعده یک تیر و چند نشان
زمانی که طراح با خلاقیت خود به طرحی برسد که از یک تصویر یا المان، چندین معنی استخراج شود، بیشترین حالت گزیده گویی را رعایت کرده و بهترین نتیجه را رقم زده است. استفاده از این تکنیک که شبیه آن در ادبیات فارسی نیز وجود داشته و به آن آرایه ایهام گویند، باعث ایجاد سوال، مکث و نوعی لذت در ذهن مخاطب شده و ثبت لوگو را به میزان بالایی در خاطر مخاطب افزایش خواهد داد.
در طراحی نشانه سایت پرشین لوگوتایپ نمونه کاملی از رعایت این اصل مشاهده میشود. المان سر قلم نی که در عین حال شبیه حرف نون فارسی است و در دل خود نمایی از نور شمع دارد، در کنار حروف خط نستعلیق، نمایی از گل اسلیمی و شعله آتش را در ذهن تداعی میکنند و… که جزئیات آن را در شرح لوگو میتوانید دنبال کنید.
3- جذابیت لوگو
یکی از مهمترین فاکتورهای طراحی لوگو محسوب میشود. اگر خروجی کار به فرم جذابی نرسیده باشد، حال با رعایت هر اصلی و استفاده از هر تکنیکی در طراحی آن، نمیتواند به اندازه کافی جلب توجه نماید و به مانند بازاریابی بد لباس عمل خواهد کرد! لوگو در هر جایی قرار گیرد، هویت و شخصیت برند را نمایش داده و می خواهد با مخاطب ارتباط برقرار کند پس باید به دل مخاطب خود بنشیند. علاوه بر اینکه میزان جذابیت لوگو بر کیفیت طراحی سایر آثار گرافیکی مورد نیاز نیز اثر بسزایی خواهد داشت.
4- همخوانی لوگو و نشانه با موضوع
گرچه نشانه یا لوگو نمیتواند به طور کامل توصیف کننده سازمان، محصول یا خدمتی باشد و همه جوانب آن را منعکس کند اما تناسب لوگو با موضوع که معرف شخصیت یا هویت آن است، یکی از ویژگیهای مهم آرم و لوگو است.
لوگوهای زیر که همگی توسط مرحوم استاد مرتضی ممیز طراحی شده است، هر کدام از نظر فرم و حس و حال بصری با هم متفاوت هستند و مرحوم ممیز برای طراحی هر یک از آنها از عناصر و شیوههای اجرایی گرافیک متناسب با خودش استفاده کرده است.
در طراحی لوگو سازمان مبارزه با بیسوادی از نقوشی ساده و بیپیرایه که از گویایی و شناخت عمومی برخوردارند استفاده شده تا با یک اشاره، هدف آن برای همگان روشن شود.
در طراحی لوگو سازمان آتشنشانی ایران، شعله در فرمی متفاوت، قوی و چشمگیر در چهارچوبی سیاه رنگ که روحیه تسلط و کنترل آتش را تداعی میکند، طراحی شده است.
در طراحی عنوان فیلم غزل نیز ضمن ارائه قلمی کاملا جذاب، ظرافتهای مفهومی عاشقانه، بیان شده است.
5- قابلیت استفاده لوگو برای کاربردهای گوناگون خود
طراحی لوگو یا آرم باید به گونهای باشد که برای استفادههای مختلف و در اندازههای متفاوت، مشکلی در استفاده نداشته باشد. اندازه یک لوگو روی کارت ویزیت با چاپ تبلیغاتی روی خودکار و یا روی تابلو سردر مغازه یا ساختمان، هر یک متفاوت است. و همین طور استفاده از آن در فضای دیجیتال مانند سایت، شبکهها و پیامرسانهای اجتماعی، انواع نرمافزارهای رایانهای و موبایلی و غیره که نیازمند انعطافپذیری در طراحی آن، با توجه به موارد کاربرد آن میباشد. گاهی اوقات به دلیل کم توجهی طراح به این موضوع، سفارش دهنده پس از مدتی مجبور به بازطراحی لوگو یا تغییر و اصلاح آن میشود.
6- آشنا و مقبول جامعه مخاطب لوگو
جامعه مخاطبان لوگو که ممکن است محلی یا ملی و یا بینالمللی باشند و یا در دستهبندیهای مختلف نظیر جوانان، میانسالان، کودکان، خانوادهها، دوستداران محیط زیست، کاربران یا مصرف کنندگان یک نوع محصول و… جای گیرند، هر یک اولویتهایی در سلیقههای کلی یا فرهنگ خاص خود دارند. مواردی نظیر زبان، هنر، ادبیات، استعارههای خاص، باورها، ارزشها، شیوه و سبک زندگی و به طور کلی فرهنگ جامعه مخاطب باید در نظر گرفته شود و نشانه و لوگوی طراحی شده باید در نظر آنان آشنا بوده و محتوای تصویری بکار رفته در آن برایشان قابل پذیرش باشد. چه بسیار مواردی که در یک فرهنگ محبوب و همان در فرهنگی دیگر باری منفی دارد.
نماد سواستیکا (Suvastika) که به صلیب شکسته یا گردونه خورشید نیز معروف است، در زمان گذشته بار معنایی مثبتی داشته است. این نماد در زمان باستان توسط یونانیها، سومریها، هیتیها، سلتها و ایرانیها بکار گرفته شده و تا همین اواخر نیز استفاده از آن در ملل مختلف دیده میشد. پس از استفاده حزب ناسیونال سوسیالیست آلمان و هیتلر از آن به نماد نازیسم تبدیل شد و تصویر بدی در اذهان پیدا کرد.

جغد در بعضی فرهنگها نشان خرد و دانایی است. در یونان باستان تقدس داشته و نزد رومیان نماد الهه خرد و حکمت بوده و سمبل شهر آتنا (به عنوان شهر خرد) بوده است. ولی در بعضی دیگر آن را طلسم شوم و آوازش را پیام مرگ و بدبختی میدانند.

مرتضی ممیز در مورد طراحی لوگو انتشارات فرهنگان مینویسد: اساس کار انتشارات فرهنگان ترجمه دایرة المعارفهای مختلف علمی و فرهنگی جهان است و نشانه را بر پایه چنین فکری طراحی کردم و چون شکل جغد در جامعه ما معنی و انعکاس متفاوتی با معنی اروپایی آن دارد از فرم کتاب طوری استفاده کردم که اشارهای نیز به شکل جغد داشته باشد.
یا رنگ سفید که عموما رنگ پوشش لباس عروس میباشد، در بعضی از کشورهای آسیایی رنگ عزاداری است. یا یک کودک که فرمها، رنگها و المانهای متناسب با روحیه خودش را پسندیده و انتخاب میکند و با سایر ردههای سنی کاملا متفاوت است.
7- متمایز بودن لوگو
بدیهی است که هر صاحب فعالیت و یا ارائه کننده خدمات یا محصولی، در هر زمان دارای رقبایی است یا به عبارت دیگر همصنفانی دارد که در زمینه مشترک با خودش مشغول فعالیتاند و هر یک نیازمند نشانه و لوگویی اختصاصی برای داشتن هویت، شناسایی و معرفی خود میباشند. فرض کنید از خیابانی گذر میکنید که چندین انتشارات در آن فعالیت میکنند. اولین چیزی که با شنیدن نام انتشارات در ذهن تداعی میشود چیست؟ بله کتاب! ولی آیا همه میتوانند از نماد کتاب استاده کنند؟
اینجاست که هنر طراح با مهارت و خلاقیت خود و استفاده از روشهای ایدهیابی برای رسیدن به نماد و طرحی متفاوت، خودنمایی میکند. بعضی اوقات و بنابر شرایطی (مثلا تاکید و اصرار سفارش دهنده یا لزوم گویا و آشنا بودن نماد یا نقش برای مخاطب و یا محدودیت آن موضوع در ارائه نمادهای جدید) لازم است که از اولین و آشناترین نماد در طراحی لوگو استفاده کرد. در چنین شرایطی راه حل در ارائه و بازسازی آن نماد در شکلی متفاوت و از زاویهای نو است.
هر این سه لوگو برای انتشارات طراحی شدهاند. به ترتیب از راست به چپ، لوگوی نشر ذکر، لوگوی انتشارات نمون و لوگوی انتشارات شهاب. و در هر سه مورد شاهد استفاده از نقش کتاب در صورتهای متفاوت میباشیم.
راه حل دیگر بسط و باز کردن دایره موضوع با بهرهگیری از فنون و تکنیکهای تفکر خلاق برای رسیدن به نمادها و نقوش بیشتر و استفاده از روشهای ایدهیابی برای رسیدن به طرحی متمایز از دیگران است. دو نشانه دیگر برای انتشارات، که هر دو توسط استاد مسعود نجابتی طراحی شده است. لوگوی انتشارات کویر کوثر (در سمت راست) که فرم آن هم نقش موج شنهای کویر و هم صفحات کاغذ را تداعی میکند. و لوگو انتشارات مهر هشتم (در سمت چپ) که در طراحی آن به شکلی هنرمندانه، به مفاهیم رشد، تعالی و معنویت اشاره شده و اثری از نقش کتاب در آن دیده نمیشود.
8- ماندگاری لوگو
بیشتر آثار طراحی گرافیک به اقتضای شرایط گاه به گاه تغییر میکنند. مانند جلد مجلهها که هر هفته یا ماه با لوگویی ثابت طراحی جدیدی دارند و یا پوستر، جلد کتاب و بستهبندی که برای یک موضوع مشخص میتوانند در شرایط مختلف تغییر کنند. ولی لوگو یا نشانه برای استفاده بلند مدت طراحی میشود. گرچه امروزه سرعت روزافزون پیشرفت، تحقق ماندگاری لوگو را دشوارتر از گذشته کرده است اما طراح باید با اجتناب از غرق شدن در سبکها و سلیقههای زودگذر و مدهای روز و ارائه ایدههای نو و خلاقیت در طراحی و رعایت اصل سادگی، به ماندگاری بیشتر لوگو در گذر زمان و کهنه نشدن آن بیفزاید.
انواع لوگو یا سبک های مختلف طراحی نشانه
به طور کلی اگر بخواهیم تقسیم بندی ای از لوگوها داشته باشیم، می توانیم از منظر طراحی آن ها ار در هفت دسته یا شیوه مختلف طراحی جای دهیم:
- نشانه نوشته یا لوگوتایپ (Logotype or Wordmark Logo)
- حرف نگاره یا مونوگرام (Monogram or Lettermark logo)
- لوگوی تصویری یا (Pictorial Logo)
- لوگوی انتزاعی یا آبستره (Abstract Logo)
- لوگوی مسکات (Mascot logo)
- اِمبلِم (Emblem)
- لوگوی ترکیبی (Combination Logo)
نکته حائز اهمیت در مورد سبکهای مختلف طراحی لوگو در این است که گرچه هر نوعی از لوگو حس متفاوتی به برند شما میدهد، اما اگر دلیل خاص و مهمی برای انتخاب هر یک از انواع لوگو ندارید و فقط بحث سلیقه شخصی مطرح است، بهتر است انتخاب آن را به دست طراح بسپارید. چرا که هر لوگو بسته به موضوع و اطلاعات مربوط به خود میتواند پهنه وسیعی از ایدهها و طرحهای بکر و خلاق را شامل شود که تاکید و اصرار به استفاده از سبک خاصی از طراحی لوگو، دامنه ایدهها و طرحهای مطلوب را محدود کرده و دست طراح را برای رسیدن به بهترین گزینه مناسب بسته خواهد گذاشت.
نکات دیگری که باید در مورد طراحی لوگو بدانید
در مورد لوگو و طراحی آن موارد و اصطلاحاتی وجود دارد که دانستن آنها خالی از لطف نبوده و بعضا ضروری مینماید که به آنها اشاره کرده و در حد اختصار به توضیح و شرح هریک خواهیم پرداخت.
برند چیست؟
برند یا نمانام که در انگلیسی Brand و در فرانسوی Marque یا مارک خوانده میشود، به طور کلی به مجموعه فعالیتهای تجاری و اجتماعی حول محور یک نام یا عبارت خاص گفته میشود که هدف آن شناساندن محصولات یا خدمات و همچنین ایجاد تمایز بین رقبا میباشد. به بیانی سادهتر هرگاه نام یک برند شنیده یا دیده میشود، صفات، ویژگیها، مزایا و فواید و در کل شخصیتی از یک محصول یا خدمات در ذهن و قلب مخاطب تداعی میشود. مفهوم برند سازی یا Branding نیز در همین راستا اهمیت یافته که فرایند معنا بخشیدن به یک نام را تعریف و مشخص میکند.
تفاوت لوگو و برند در چیست؟
لوگو با تمامی توضیحها و تعاریف ارائه شده آن در مجموعه برند قرار میگیرد و به ایجاد هویت برند کمک شایان توجهای میکند. در یک تعریف سادهتر لوگو چهرهای برای برند است که می تواند معانی و دریافت مخاطب از یک برند را با خود حمل کرده و بیانگر شخصیت آن باشد.
نشان تجاری یا Trademark
حال اگر بخواهیم برای برند، عنوانی قانونی قرار داده که شامل اعتباری حقوقی شده و از حمایت قانون برخوردار باشد، از اصطلاحی استفاده میکنیم که در فارسی، نشان تجاری یا نماد بازرگانی یا نشان بازرگانی گفته میشود و در انگلیسی Trademark یا به اختصار TM نامیده میشود.
نشان تجاری ثبت شده یا Registered Trademark
در همین چهارچوب و در راستای مالکیت حقوقی هر لوگو، اصطلاح Registered Trademark یا نشان تجاری ثبت شده مطرح میشود که در واقع علامتی است شامل حرف اختصاری R درون یک دایره و نشان دهنده به ثبت رسیدن لوگو در اداره متولی ثبت علامتهای تجاری است. اداره مالکیت معنوی هر کشور، وظیفه ثبت لوگو را بر عهده دارد که به طور معمول زیر نظر سازمان جهانی مالکیت معنوی یا WIPO اختصار از (World Intellectual Property Organization) فعالیت میکند و مقر اصلی آن در ژنو سوئیس واقع شده است.
ریدیزاین یا باز طراحی نشانه (Redesign)
اگر نگاهی به محصولاتی که سابقه حضور طولانی در بازار دارند بیاندازید، تولیدات اولیه آن محصول فارق از بحث فنی و کیفی آن نسبت به نمونههای متأخر از لحاظ طراحی ظاهری دارای تفاوتهای بسیاری هستند. این تغییر فرایندی در حال رشد بوده که در طول زمان مراحل تکامل خود را طی کرده و برای نسل جدید به روزرسانی شده است. برای مثال تولیدات پنجاه سال پیش برندهای معروف خودرو نسبت به مدلهای فعلی یا گوشیهای موبایل بیست سال پیش در مقایسه با نمونههای امروزی.
در طراحی لوگو نیز مشابه همین فرایند البته با سرعت و شدت کمتر اتفاق افتاده و به دلیل رشد و تکامل ادراک بصری، سلیقه و ذائقه مخاطب، نیاز به بازطراحی لوگو یا ریدیزاین (Redesign) آن و بهینه سازی بصری لوگو، پس از گذشت زمان مشخصی به چشم خواهد خورد.
منظور از اتود در طراحی لوگو چیست؟
به طور کلی فرایند طراحی و تولید یک لوگو به دو بخش اصلی ایدهیابی و سپس اجرا تقسیم بندی میشود. طراح پس از بررسی ابعاد کامل موضوع و جمع آوری اطلاعات لازم میبایست آنها را به دادههای تصویری تبدیل کرده و خلق ایدهها را به صورت بصری رقم بزند. بدین منظور شروع به روی کاغذ آوردن ایدهها به صورت طرحهای اولیه و ابتدایی میکند. به این مرحله از طراحی در اصطلاح اتود زدن میگویند. اتود یا Étude کلمهای فرانسوی به معنای طرح اولیه است. اتودهای اولیه در فرایند طراحی کاملتر شده و به اتودهای نهایی تبدیل میشوند تا در نهایت در نرم افزارهای طراحی با دقت و کیفیت بالا اجرا شده و فایل نهایی را به تناسب کاربرد و نیاز لوگو در زمینهای که میخواهد از آن استفاده شود، خروجی بگیرند.

نحوه ارائه لوگو؛ آرایش عروس فریبتان ندهد!
همان طور که قبلا بدان اشاره شد، در طراحی لوگو باید اصول و ویژگیهایی رعایت شود تا آن را به یک لوگوی موفق و حرفهای بدل نماید. بهترین حالتی که این ویژگیها خود را نشان داده و میتوان به درستی لوگوی طراحی شده را ارزیابی کرد، ابتدا ارائه آن در حالتی ساده و خام (یعنی بدون هیچ جلوه کامپیوتری و افکتهای تصویری مانند سایهدار کردن، سهبعدی کردن، انواع گرادیانتها و…) است و در حالت ایدهآل، طرح ساده در کنار استفاده از موکاپها برای نمایش لوگو در کاربردهای مختلف آن است. موکاپها (Mockup) فایلهای لایهباز آمادهای هستند که در موضوعات مختلف طراحی شدهاند و به صورت یک قالب و اصطلاحا Template عمل میکنند و هدف آنها ارائه طرح در حالت واقعی آن است.
حتما با هنر گریم و آرایش آشنا هستید. ارائه لوگو با انواع و اقسام جلوههای ویژه کامپیوتری یا در قالب یک لوگوی موکاپ شده طلاکوب یا نقره کوب پر زرق و برق، گرچه آرایش میکند اما نمی تواند تصویر صحیحی از لوگو شما ارائه دهد. (البته استفاده از تمامی اینها در جای خود مفید و مناسب است.) پس…
پس مراقب باشید آرایش عروس، فریبتان ندهد!
دیدگاه
شنیدن دیدگاهها و انتقادات شما برای ما ارزشمند است.